altairicar

Just another WordPress.com site

O vacanţă în siguranţă, oferită de Gas Natural Fenosa în colaborare cu Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipiului Chişinău

pe iunie 8, 2012

(preluat de pe www.gasnaturalfenosa.md)

 Circa 1800 de copii din cadrul taberei de vară „ALTAIR 2012”, organizată de Direcţia Generală „Educaţie, Tineret şi Sport” a Consiliului Municipal Chişinău vor fi instruiţi de formatori de la Gas Natural Fenosa în materie de securitate a persoanelor în raport cu instalaţiile electrice. Un acord de colaborare în acest sens a fost semnat între compania furnizoare de energie electrică şi autoritatea publică din domeniul instruirii.
Lansarea oficială a proiectului a avut loc vineri, 8 iunie, 2012, în cadrul unei festivităţi  de prezentare a acestuia.  Doamna Nadejda Nagnibeda-Tverdohleb, şefa Direcţiei Educaţie, Tineret, Sport a salutat iniţiativa Gas Natural Fenosa, subliniind importanţa parteneriatului public-privat în promovarea diferitor proiecte educaţionale. „Proiectul  este extrem de important pentru educarea copiilor sub aspectul comportamentului corect şi neprimejdios în raport cu instalaţiile electrice”, – a menţionat ea.
Doamna Silvia Radu, Preşedinte Gas Natural Fenosa Moldova a  subliniat, că întreprinderea desfăşoară o activitate economică importantă în beneficiul societăţii, asigurând cu energie electrică circa 2/3 din teritoriul ţării. Totodată, Gas Natural Fenosa se poziţionează ca o întreprindere responsabilă social, care derulează activităţi şi proiecte importante sub acest aspect pentru populaţie. „Cu toţii ne dorim un viitor sigur şi prosper şi pentru aceasta ne-am asumat un dialog cu cei ce reprezintă viitorul acestei ţări – copii de astăzi. Dorim să contribuim la educaţia lor din perspectiva activităţii pe care o desfăşurăm. Acest proiect oferă companiei noastre posibilitatea să promoveze în rândul copiilor cunoştinţe importante  despre securitatea electrică, consumul eficient de energie şi responsabilitatea faţă de mediul ambiant.”
Obiectivul proiectului este de a promova regulile de securitate electrică şi de a contribui la conştientizarea  necesităţii respectării acestora în viaţa cotidiană de către copii şi maturi. Scopul scontat este diminuarea numărului de incidente în rândul populaţiei, produse în instalaţiile electrice ca rezultat al necunoaşterii sau nerespectării acestor reguli, cultivarea abilităţilor de apreciere a riscurilor în situaţii ipotetice şi de adoptare a deciziilor corecte. De asemenea, instruirea unor „consilieri de securitate electrică”, capabili să asigure, pe bază de voluntariat, derularea continuă a instruirii cu privire la tema proiectului în mediu şcolar.
Sesiunile de instruire pentru copiii din tabăra „ALTAIR 2012” vor fi derulate de formatori delegaţi de la Gas Natural Fenosa, care vor asigura şi instruirea formatorilor voluntari, ce vor continua  realizarea obiectivelor proiectului de faţă în cadrul tuturor ediţiilor taberei ALTAIR-2012.
Chişinău, 8 iunie 2012.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: