altairicar

Just another WordPress.com site

Amintiri care dureaza…(notite din jurnalul Luciei Pisarenco, director, sc.nr.91)

pe iulie 15, 2012

Am citit cîndva ca te poţi împodobi cu penele altuia, dar nu poţi zbura.

Nu vreau, deci, să susţin că vă veţi simţi la mare, în Bulgaria, citind aceste rînduri. Vreau doar să vă spun cît de inspirată a fost alegerea mea de a-mi petrece cîteva zile din vacanţa de vară, împreună cu un grup de elevi din şcoala noastră, în Tabăra  Specializată de Matematică „ALTAIR”.

Am cunoscut o echipă bine pregătită de profesori, care zi de zi munceau pentru o odihnă activă, interesantă, veselă şi de neuitat pentru copii, manager al careia era Elena Rusu…

La prima vedere, regimul activităţilor părea strict pentru toate zilele şi totuşi a  fost diferit prin varietatea concursurilor, originalitatea lecţiilor, ingeniozitatea pro­blemelor zilei, frumuseţea prezentărilor, prin receptivitatea, încadrarea şi realizările elevilor.

Fiecare zi începea în ritmurile  vesele ale gimnasticii de înviorare, deoarece prin mişcare se condiţionează activitatea, iar prin aceasta se afirmă, dezvoltă şi manifestă toate celelalte. După micul dejun servit în restaurantul hotelului Geolog, unde eram cazaţi, urma careul unde se prezenta problema zilei, plină de capcane, şi restul activităţilor ce urmau să se desfăşoare în ziua respectivă.

Mare bătaie de cap şi aprinse erau discuţiile pe malul mării, în dorinţa de a găsi soluţia corectă şi cît se poate de originală a problemei. Aceasta pentru că în holul hotelului era cutia răspunsurilor, unde fiecare elev, pentru un răspuns corect, cu menţionarea numelui şi a prenumelui, primea puncte care-l ajutau să se plaseze pe locurile de frunte în competiţia zilnică a elevilor . Nu încetau nici o clipă să năzuiască, să căute, să găsească şi învăţau totodată să nu renunţe uşor.

La 11:30 Matematica se instala regină şi în tabăra noastră…

Elevii erau capti­vaţi de varietatea problemelor şi exerciţiilor propuse de profesori. Era greu de încheiat aceste ore, deoarece elevii manifestau o dorinţă continuă de a mai rezolva sau întreba ceva. Profesorii, la rîndul lor, îşi exprimau recunoştinţa pentru lucrurile bine făcute, deoarece elevii au rezultate extraordinare cînd se simt apreciaţi…

După masa de prînz începeau activităţile pe interese: competiţii sportive – înot, tenis, dame, şah; desenul pe asfalt, aplicaţii, origami, concursul gazetelor de perete,  ş.a. Făceam aceasta deoarece numai din activitate neîntreruptă  se dezvoltă personalitatea copilului.

Pe la 16:00 plecam din nou la marea frumoasă, răcoroasă şi enigmatică, unde, în continuare, se organizau diverse concursuri la construirea castelelor de nisip, pentru care iar elevii erau notaţi cu puncte. La întoarcere, pe la chindii  serveam cina, după care demarau, tradiţional, concursurile inteligenţei, pe echipe, orga­niza­te în diverse modalităţi originale de către profesorii –animatoro – Ina Botnari si Stela Cioban.

Faima pe care cineva o dobîndeşte depăşindu-l pe altul, avea cea mai vie strălucire…

Ziua era încheiată de o discotecă pe cinste, cu încadrarea tuturor elevilor, sub  permanenta monitorizare a profesorilor.

S-au organizat şi două excursii, o prezentare miste­ri­oa­să a magicienilor şi, desigur, concursul tradiţional la încheierea schimbului – „Mis şi Mister Altair-2012”!

Fiecare elev a plecat acasă cu amintiri frumoase, plăcute, care vor rămîne cele mai duioase rînduri subliniate în cartea vieţii.

Iar amintirile  şi învăţătura care pătrund în suflet prin dragoste, bunăvoinţă şi înţelegere rămîn acolo pentru totdeauna…

Dureaza…

Lucia Pisarenco,

directorul Şcolii Primare nr.91”A.Ursu”

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: