altairicar

Just another WordPress.com site

Aşa sînt moldovenii…din Sozopol…

pe iulie 27, 2012

Acesta a fost deviza zilei, cînd toata lumea din tabără s-a bucurat de atmosfera placută. După competiţiile sportive de pe plajă, fotbal şi volei organizate între echipa moldavă şi bulgară, elevii au demonstrat că tradiţiile şi bunăvoinţa poporului moldav poate cuceri orice inimă din preajmă. Picii din tabără au înscenat o nuntă moldovenească cu tradiţii,felicitări şi măşti. Marele invitat al serii a fost Levinţa Larisa, o fată talentată care a cîntat toată seara cîntece moldoveneşti bucurînd lumea din preajmă. Culmea era că turiştii trecători, precum si băştinaşii se opreau cu camerele de luat vederi pentru a înregistra sărbătoarea moldovenilor din faţa hotelului.

Şi pentru că copiii noştri sînt foarte activi la sport, de mai mult timp instructorul sportiv, Gheorghe Botnari organizează jocuri sportive pe plajă. Astfel echipa din Moldova a jucat fotbal cu echipa din Bulgaria cu scorul 6:3. Şi la jocul de volei elevii noştri au ieşit învingători cîştigînd băutură răcoritoare pe plajă direct de la organizatorii jocurilor.

Se spune ca excursiile te fac mai înzestrat, mai conştient, mai tolerant. Aceasta s-a întîmplat şi în cazul excursiilor organizate la muzeul arheologic şi la Galeria de Artă. Elevii au meditat în sala de picturi într-o atmosferă cu totul deosebită. Cîteva fete  s-au aşezat pe rînd la pianul din sală pentru a ne demostra încă o dată că muzica şi arta sînt inseparabile.

Se merită de menţionat că în proiect sînt încadraţi şi elevii minorităţilor naţionale „Rambam” ORT care au intrat uşor în contact cu ceilalţi participanţi. Activităţile comune au contribuit la dezvolatrea relaţiilor intrepersonale între copii ceea ce favorizează la formarea unui climat favorabil între elevi şi profesori.

Marea şi nisipul cald continuă să ne încălzească inimile…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: