altairicar

Just another WordPress.com site

File alese din jurnalul de călătorie a tinerilor cercetători ai Scolii de Vară Altair – 2012, Virginia Vangheli, Angela Rusu

pe iulie 30, 2012

Pe la mijlocul lunii lui cuptor delegaţii şcolii de vară Altair am pornit la drum spre noi descoperiri într-o lume a cunoaşterii. Drept bilet de călătorie a fost crearea şi dezvoltarea unor relaţii de parteneriat; coordonare şi cunoaştere a elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, în asigurarea oportunităţilor şi dezvoltarea competenţelor matematice, de comunicare şi iniţiativă, interpersonale, civice şi morale, sensibilizare şi exprimare culturală.

Deja trei veri la rînd elevii noştri trăiesc frumoasa experienţă de a se odihni în tabăra internaţională Brigantina, Albena din Bulgaria alături de alţi  copii din Rusia, Ucraina, Bulgaria.

În tabără elevii au posibilitatea să îmbine utilul cu plăcutul. În afara orelor de matematică, fizică şi limbă română, copii sunt implicaţi  şi în diverse activităţi de agrement: concerte, concursuri (body art, starturi vesele, castele pe nisip), ateliere de creaţie, ore de lectură, joc de dame, şah, competiţii sportive. Aici copiilor li se deschid noi orizonturi de cunoaştere: de a comunica în limbi străine, de a cunoaşte tradiţii şi obiceiuri ale altor popoare, de a studia istoria şi patrimoniul  ţării gazdă, de a  leaga noi prietenii cu copii ale altor ţări.

Pe lîngă agenda noastră încărcată, am îmbinat activităţile noastre cu cele oferite de gazde. Chiar din a doua zi sa desfăşurat concursul Mинутa Славы, unde elevele Daguţa Victoria, Daguţa Daniela, Guţu Anastasia (Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare”, mun. Chişinău) au evoluat cu succes şi au fost menţionate de juriu cu diplomă şi medalii. În următoarea zi, administraţia taberei a anunţat concursul turistic „Путешешестнтки Aлбены”, motivînd copii de a descoperi cele mai frumoase locuri din Albena.   Grupul nostru a demonstrat agerime, ingeniozitate şi spirit de observaţie, graţie faptului pentru care au fost menţionaţi cu diplomă şi calificativul Самыеактивныеитворческие.

Cartea noastră de vizită a fost numărul artistic de balet al Antoninei Alexeeva. Tînăra balerină a participat la Festivalul Internaţional Zalatoi Cliuci Albenî, învrednicindu-se de locul I.

În cadrul săptămînii sportive am concurat cu alte echipe la probele: bodybuilding, fotbal,  pionerball, sumo, waterpolo. La activitatea de totalizare am fost nominalizaţi cu titlul Geroi nedeli.

Ţinînd cont de drepturile copilului cadrele didactice a lăsat pe seama lor sa-şi aleagă genul de activitate şi forma de instruire în atelierile de lucru, în aşa fel copii sau simţit ca într-un adevărat laborator de creaţie, unde şi-au dat frîu liber creativităţii, exprimării libere a propriilor opinii, participînd cu interes la orele de fizică, matematică şi cultura comunicării. Rezultatele îmbucurătoare din cadrul concursului ABC confirmă  munca, perseverenta si receptivitatea la sugestiile profesorilor.

Locul I: Eremia Ana, cl. X-a (fizica); Daguţa Victoria, cl. IV-a;

Guţu Anastasia, cl. IV-a (matematica).

Locul II: Stoica Dan-Cristian, cl. X-a (fizica); Revenco Leon, cl. I;

Daguţa Daniela, cl. IV (matematica); Bechet Vasile, cl. V-a (cultura comunicării).

Locul III: Ignat Cristina, cl. X-a (fizica); Livădraru Patricia, cl. V-a;

Platon Alexandru, cl. I; Cravcenco Victoria, cl. III-a (matematica);

Vechiu Ştefan, cl. VI-a (cultura comunicării).

Pagini frumoase din jurnalul de călătorie

Bine te-am găsit, Brigantina!!!

La mulţi ani, Antonina!!!

 Sumo cu  animatorul taberei

                          Bodybuilding      

  Brain – Ring

părinţi – elevi  

               Erudit Cafe

           Fotbol

                                   Waterboll

 Pionerboll

                              Quillind

     Premierea

                    Excursie la Balcik

Excursie la Varna

Excursie la Mănăstirea Aladja

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: