altairicar

Just another WordPress.com site

Cînd vezi o afacere de succes, înseamnă că cineva a luat o decizie curajoasă…

pe august 12, 2012

Cînd vezi o afacere de succes, înseamnă că

cineva a luat o decizie curajoasă.

Peter Drucker

 

O asemenea decizie curajoasă a adoptat directorul Colegiului de Transporturi din Chişinău, dl Boris Rusu, cînd a acceptat colaborarea cu Direcţia Generală Educație, Tineret și Sport şi Liceul „Gheorghe Asachi” prin implicarea elevilor Colegiului în Proiectul educaţional ,,Prin educaţie auto- şi intercunoaştere spre competenţe într-o lume a cunoaşterii”. În funcţie de profesor-formator, din start am considerat programul ,,Managementul şi elaborarea proiectelor”, drept o strategie de formare a tinerilor specialişti.

În perioada 10-20 iulie 2012 am desfăşurat activităţile instructive, culturale şi distractive în oraşul Sozopol, Bulgaria.

Împreună cu elevii de la Colegiul de Transporturi din Chişinău ne-am reîntors cu o multitudine de impresii de neuitat.

Vreau să menţionez că asemenea proiecte sunt necesare, deoarece în asemenea mod se nasc noi relaţii intersociale (Colegiul de Transporturi – Liceul ,,Gheorghe Asachi” – Liceul ,,Spiru Haret”), inclusiv relaţiile elev-profesor-elev; elev-elev devin unele mai fructuoase şi aceasta permite cunoaşterea reciprocă a părţilor din mai multe unghiuri ceea ce face procesul de studii, ulterior,  unul de succes. Or, noi, profesorii ştim că managementul educaţiei reprezintă teoria şi practica, ştiinţa şi arta proiectării, organizării, coordonării, evaluării, reglării elementelor activităţii educative, ca activitate de dezvoltare liberă, integrală, armonioasă, a individualităţii umane, în mod permanent. Împreună cu elevii, profesorul poate îmbina tipurile de decizii dacă dovedeşte flexibilitatea necesară faţă de proiectul iniţial şi a format la elevi deprinderile, capacităţile necesare într-un act decizional.

În perioada desfăşurării taberei instructiv-educative la Sozopol am avut posibilitatea de a crea şi a vedea noi orizonturi, ceea ce face ca omul să avanseze continuu.

Elevii Colegiului de Transporturi din Chişinău sunt mîndri de faptul că au fost printre puţinii norocoşi ce au participat în cadrul proiectului de vară „Altair 2012”.

Ne-am întors acasă cu:

emoţii pozitive                         ;

mai multe cunoştinţe ;

prieteni noi ;

titlul de Miss şi Mister Sozopol  .

 

 

Ne-am convins că suntem o echipă unită, iar relaţia profesor-elev este una de invidiat, deoarece procesul instructiv–educativ în cadrul taberei a permis ca această relaţie să se transforme într-o relaţie de cooperare, ceea ce ne-a făcut mai puternici.

Asemenea proiecte capătă importanţă şi au succes doar dacă au la bază o echipă unită, deoarece „unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea creşte”, ori echipa noastră a fost anume aşa, în frunte cu directorul de serie dna Lucia Argint de la Asachi.

Cu toţii aşteptăm nerăbdători să participăm şi în alte proiecte, ceea ce ar permite să progresăm continuu.

 

elaborat Bagrin Olesea,

profesoară discipline speciale, grad didactic I

catedra Economie şi Management,

Colegiul de Transporturi din Chişinău

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: