altairicar

Just another WordPress.com site

Spre atentia conducatorilor de serie, profesorilor, elevilor care vor participa la Scoala de Toamna in Ungaria, 2012!!!!!!!!!!!!!!!

pe Septembrie 7, 2012

Aducem la cunostinta Dvs conditiile de participare a elevilor la Scoala de Toamna ALTAIR in Ungaria, 2012 (Budapesta, Hajduszoboszlo):

a) procurile vor fi perfectate la notar pentru un an (octombrie 2012-octombrie 2013), pentru tarile din spatiul Shengen, Romania si Bulgaria;

b) procurile sunt semnate de ambii parinti;

c) in procura este specificat ca profesorul va:

– depune actele pentru obtinerea vizei la Centrul Comun de vize, Consulatul Tarii unde se merge in cadrul Scolii ALTAIR;

– ridica pasapoartele cu viza la Centrul Comun de vize, Consulatul Tarii unde se merge in cadrul Scolii ALTAIR;

– insoti elevul in tarile unde se desfasoara activitatile ALTAIR din spatiul Shengen, Romania si Bulgaria.

Lista actelor care trebuiesc perfectate pentru solicitarea vizei o puteti accesa pe site-ul http://www.cac.md.

Inscrierea la Centrul Comun de vize pentru depunerea primelor dosare o avem pentru 24 septembrie 2012, ora 8.15.

Lista actelor necesare pentru elevi in scopul obtinerii de viza in Ungaria

1. Paşaport, valabil cel puţin încă trei luni de la data expirării vizei
2. Copia paginii cu datele de identificare din paşaport
3. 1 fotografie color, tip paşaport pe fon alb sau gri
4. Formularul de cerere completat lizibil şi integral cu caractere latine. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul oficial al Centrului Comun de Vize www.cac.md
5. Adeverinţa de la locul de studii semnat de  director. Daca solicitantul este student vor fi depuse certificat de la locul de studii şi carnet de student in original şi o copie.
6. Paşapoartele vechi şi copiile altor vize Schengen, daca sunt.
7. Certificatul de naştere în original şi copie sau buletinele de identitate.

Lista actelor necesare pentru cadrele didactice/adulti

1. Paşaport, valabil cel puţin încă trei luni de la data expirării vizei
2. Copia paginii cu datele de identificare din paşaport
3. 1 fotografie color, tip paşaport
4. Asigurare de sănătate şi accident pentru suma de 30 000 Euro pentru Spaţiul Schengen în original şi copie.
5. Formularul de cerere completat lizibil şi integral cu caractere latine. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul oficial al Centrului Comun de Vize www.cac.md
6. Adeverinţa de la locul de muncă din partea angajatorului moldovenesc, respectiv orice altă dovadă despre activitatea solicitantului de viză, care să conţină salariul, scopul şi perioada călătoriei. Carnet de muncă sau certificat de profesii libere (copia şi originalul); originalul carnetului de muncă va rămâne la Secţia Consulară pentru toată perioda de examinare (i.e. 10 zile). Daca solicitantul este student sau elev vor fi depuse certificat de la locul de studii şi carnet de student in original şi o copie.
7. Paşapoartele vechi şi copiile altor vize Schengen
8. Rezervare de bilet tur-retur. Dacă solicitantul călătoreşte cu autoturismul – certificatul de înmatriculare, permisul de conducere, cartea verde în original şi copiile.
9. Buletin de identitate în original şi copie. În cazul copiilor se va depune certificatul de naştere în original şi copie.

Pe lingă actele incluse în cerinţele generale, solicitantul trebuie să prezinte documente justificative privind scopul călătoriei şi certificatul privind acoperirea cheltuielilor financiare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: