altairicar

Just another WordPress.com site

La revedere, Praga, la revedere ALTAIR 2012…

pe noiembrie 7, 2012

Școala de toamnă  „ALTAIR -2012” a venit si de această dată cu o surpriză uimitoare pentru tinerii învațăcei din Republica Moldova, deschizîndu-le porțile spre Europa,  i-a invitat în Praga!

Praga este un oraş plin de frumuseţe, care poate fi explorat zile, luni, sau chiar o viaţă întreagă. Oraşul are farmecul lui in orice moment al anului. Există mereu ceva de făcut si obiective turistice de vizitat, şi este întotdeauna o plăcere să te plimbi pur si simplu pe străzile Noului Oraş, Vechiului Oraş şi Hradčany.

Praga este considerat a fi orașul stelelor sau orașul de aur grație arhitecturii uimitoare și lăcașelor sfinte ce o înconjoară. Lumina acestui oraș s-a tranferat în gîndul și pe chipul celor 56 de participanți din municipiul Chişinău şi din republică, și a fost la final adusă și acasă!

Această ediție a contribuit la formarea spirituală și culturală a personalității participanților, constituind  la final un grup puternic, unificat!

În cunoașterea frumosului formabilii au fost susținuți de o tînără  energică, entuziasmată, sufletistă, creativă şi nu în ultimul rînd mîndră de neamul său, Victoria Donu, fosta discipola a Centrului Municipal de Excelenta. Programul era asigurat zilnic de informaţii noi și excursii spre cele mai importante puncte turistice din Praga:

La formarea culturală a participanților au contribuit și reprezentanții Diasporei Moldovei Victoria, Nicu, Andrei, Alina, Diomid precum și reprezentanții Ambasadei Moldovei din Cehia. Întrunirile tematice avute ne-au deschis porțile spre noi viziuni și orizonturi. Amabilitatea și căldura pe care am resimțit-o la întîlnirea cu Excelenta Sa, Ambasadorul  RM in Cehia, dl Ștefan Gorda, Consulul, dl Sergiu Odainic și Consilierul, Dra Dorina Roman, au aprins în noi emoții puternice de admirație și ne-au făcut să ne simțim ca în sînul familiei!

Emoţii, gînduri înaripate, sentimente de recunoştinţă i-au cuprins pe toţi cei purtaţi de gîndul descoperirilor și îndemnul de a reveni sperăm să fie materializat în cel mai apropiat timp.

A.Babalau

P.S.

Buna seara, dna T.Curtescu! Cu succes m-am intors azi din Varsovia. am vorbit azi cu doamna Angela (Babalau) si mi-au spus ca s-au intors bine acasa si toti sunt foarte incintati de vacanta la Praga. Ma bucur enorm ca am reusit sa realizam proiectul asta frumos. Am inteles ca pe viitor se planifica de mai organizat asa scoli..ar fi fain! La ambasada i-au primit foarte bine si Ambasadorul a apreciat eforturile noastre la organizarea acestui program. Am reusit, in alte cuvinte. Ma bucur ca ati avut incredere in mine. Grupul de elevi si profesori a fost extraordinar. cu doamna Angela am lucrat foarte bine, mi s-a parut tare ok. Deasemenea fiica cu feciorul dinsei… Salutari la toti

Cu mult respect si bucurie, Vica Donu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: